Barkrukken als levende sporen van de burgerrechtenbeweging

Interessant beeld uit Greensboro, North Carolina, waarin je links de eerste zwarte studenten ziet die in 1960 aan de lunch counter van het warenhuis Woolworth plaats namen, 

terwijl deze gereserveerd was voor blanken. ‘Sitting down to take a stand.’ Een foto in zwart/wit. Daarnaast, rechts een kleurenfoto van dezelfde lunchroom in 2018. Wat ons als specialisten in horeca-meubels opvalt is dat die barkrukken nog exact dezelfde zijn. Die hebben dus bijna 60 jaar geschiedenis overleefd en zijn nog steeds perfect bruikbaar. Je kunt je voorstellen dat de bekleding wellicht eens vervangen is, maar het toch mooi om te zien hoe de krukken zelf de tand des tijds hebben doorstaan.

Restaurantmeubels met lange levensduur

De producten van Bel Air zijn gemaakt met eenzelfde ‘ouderwetse’ aandacht voor de structurele kwaliteit voor een zeer robuuste constructie. De vinyl-bekleding die wij gebruiken is exact dezelfde als gebruikt in de automobielindustrie, gefabriceerd voor honderduizenden kilometers zitplezier. Niet verrassend dat in restaurants in de stijl van de American diner veel ondernemers kiezen voor de duurzaamheid en functionaliteit van Bel Air diner meubels.Een intelligente investering in duurzaamheid en een lange levensduur.

De sporen van de burgerrechten

We maken graag reclame voor onze spullen, maar laten we vooral niet voorbij gaan aan de betekenis van deze reclame. De US Civil Rights Trail nodigt uit om de geschiedenis te beleven aan de hand van een reis langs overgebleven sporen van de strijd voor gelijke rechten van alle burgers. Deze veelkleurige barkrukken bieden jongeren de kans na te denken over wat er allemaal mogelijk is voor mensen die oude patronen ter discussie durven te stellen en te strijden voor een rechtvaardiger wereld.

X