Behangkeuze? Jaren 50 behang is helemaal terug

jaren 50 behang kiezenAls je een bestaande, eventueel gerenoveerde, woning gaat inrichten of je neemt je intrek in een nieuwe woning, moet je met veel uiteenlopende zaken rekening houden. Zo moet je onder meer aandacht besteden aan de muren. Het komt maar zelden voor dat in een bestaand huis de wanddecoratie helemaal naar de zin van de nieuwe eigenaar is. Je kunt ervoor kiezen om de muren te stucen of te schilderen, maar het is ook een idee om ze te behangen.

Oudere patronen jaren 50 behang

Er is een enorme keuze kwaliteitsbehang te koop in verschillende soorten. In de jaren 50 en 60 was behang met hippe en soms zelfs psychedelische fantasiepatronen erg populair. Dit zorgde voor leven in de brouwerij. Daarbij werden zeer verschillende kleuren gebruikt in de meest buitenissige combinaties. Mensen vonden het leuk te experimenteren met kleuren, met een sterke voorkeur voor bruin, rood en oranje.

Jaren 50 behang… mieters!

Ook tegenwoordig willen mensen liefst weg blijven van het standaardinterieur. Ze kiezen steeds vaker voor een gek patroon of een leuke kleur aan de muur. De behangsoorten uit de jaren 50, 60 en 70 van de vorige eeuw zijn daarom weer ‘hot’. Is het een hype die over een aantal jaren weer wegebt? Zou kunnen. Maar het is maar behang, dat je makkelijk vervangt. Dus waarom niet eens een mooi jaren 50 behang patroon testen in je eigen woning? Het staat vast ‘mieters’!

Toch stucen? Dan lekker grof!

Naast classic jaren 50 behang is het grove muurwerk ook weer erg populair. Denk hierbij aan het stucen van een muur, maar dan met grove materialen, zodat een wild, soort pizza-effect ontstaat. Overigens is dit erg lastig om zelf als amateur echt goed te krijgen. Wij raden je aan om het aan een vakman over te laten. Laat een aantal professionals een offerte opstellen en daarbij ook voorbeelden geven van het uiteindelijke resultaat. Zo kun je een stuk makkelijker een keuze maken.

X