Herinrichting van uw woning in jaren 50 stijl

Er zijn verschillende redenen om uw huis van een opknapbeurt te voorzien. Misschien is uw smaak veranderd. Misschien wilt u eindelijk eens die inrichting uit de jaren 50 waar u steeds van droomde. De aankleding van een woning wordt vooral bepaald bij de verhuizing of aankoop. Toch kan het ook verstandig zijn eens in de zoveel tijd over te gaan op nieuwe kleuren of combinaties. Wanneer u nadenkt over aanpassing van de huidige inrichting van uw woning is het handig aan de volgende stappen te denken.

Op -en ontruiming

Wanneer u vanaf nul wilt beginnen met het inrichten van uw (pas gekochte?) woning, is het belangrijk oude spullen weg te gooien en de woning te strippen. Dit is de eerste stap naar een nieuwe inrichting en u kunt het in de meeste gevallen zelf doen. Wanneer de opdracht tot het leeghalen van uw woning groter uitpakt kan het verstandig zijn een gespecialiseerd bedrijf als CJS-Woningontruiming in te schakelen.

Eigen stijl

Het is handig om te beginnen met het in kaart brengen van je eigen stijl en wensen. Herinrichting vind plaats met het oog op de lange termijn, dus is het verstandig aan je eigen wensen te voldoen. Zorg vooraf dat je weet wat je mooi vind en gebruik je smaak als leidraad voor de inrichting. Misschien zijn meubels uit de Happy Days of jaren 50 wel helemaal jouw ding! Baseer dan ook je inrichting hierop en blijft een retro-style aanhouden.

Lichtplan

Veel mensen vergeten rekening te houden met de lichtinval. Het is belangrijk voldoende licht te creëren, helemaal op donkere plekken in uw woning. Ruimtes met weinig ramen moeten zodoende niet worden voorzien van donker behang omdat er een sombere ruimte ontstaat. Plekken die echt belicht moeten worden kunnen worden voorzien van extra lampen.

Inrichten

Wanneer alle voorbereidingen zijn getroffen is het tijd om te beginnen met inrichten. Neem bij het shoppen naar nieuwe meubels en overige artikelen een stijlbord mee. Dit kan u een helpende hand bieden bij de aanschaf van nieuwe spullen. Begin altijd met de basis. Denk dus aan de muren, vloer en kozijnen. Ga hierna pas aan de slag met het verdere interieur.

X