Jaren 50 inrichting maken? Eerst kleurencombinaties testen!

Het zoemt en het gonst… de koele, preppy kleuren van de jaren vijftig van de vorige eeuw worden weer helemaal hot in 2020. Je ziet deze trend overigens al een tijdje. Waarbij ook jonge designers zich laten inspireren door de kleurrijke Jaren ’50.  Als je bezig bent met het ontwerpen van een inrichting in jaren ’50 stijl, dan wil je misschien eerst de diverse mogelijke kleurencombinaties testen. Wordt het lieflijk pastel met een combinatie van turquoise met roze en babyblauw?

“Lichte pasteltinten zoals vanille, pistache en lichtroze afgewisseld met verschillende tinten groen (van gras tot mos en olijf) en blauw (van babyblauw tot turquoise en aqua).”

zegt bijvoorbeeld VBO Wonen en Zo. Maar ook een grote jongen in woninginrichting als Smeggaat vól voor de Jaren ’50 trend. Die keukenmachines! Het lijkt wel of Raymond Loewy uit zijn graf is herrezen!

Smeg 50 style wallpaper kleurcombinaties testen
Wallpaper van Smeg 50 style. Klik op het plaatje om de smeg-site te bezoeken

Overigens hoef je helemaal niet in pastel te blijven hangen als je een jaren ’50 inrichting wilt. Denk maar eens aan de Coca Cola-look met vrolijk prikkelend wit en rood. Of de Nightclub stijl met alles in zwart en wit.

amerikaans-vintage interieur zwart wit kleurencombinaties testenHoe dan ook, begin maar gewoon met kleurencombinaties testen. Een handige tool daarvoor is de Combotester van Colorcombos. Je kunt hier zelf allerlei kleuren ‘maken’ en in verschillende kleurencombinaties testen. Daarnaast kun je automatisch het kleurenpalet van een bepaalde website ‘grabben’ Ook leuk om eens met je eigen favoriete site te proberen. Hier zijn bijvoorbeeld de kleuren van Jaren ’50 Jaren ’60!

kleuren jaren50jaren60 combinaties testen

X