Maak van je nieuwe huis een jaren 50 woning

Ga je verhuizen en wil je je nieuwe huis een unieke vormgeving geven? Ga dan voor een jaren 50 woning inrichting. Retro is weer helemaal hot en dus zit je met een jaren 50 inrichting helemaal goed. Maar waar moet je op letten bij het inrichten van je nieuwe woning? Een medewerker van Verhuisdozenstore.nl geeft enkele tips.

Muren in de fifties stijl

De muren bepalen voor een groot deel de sfeer en huis en daarom mag dit onderdeel niet worden onderschat. Om de juiste sfeer te creëeren is het belangrijk dat de muren goed worden afgestemd met de rest in huis. In principe is alles mogelijk qua muren, mits het goed is afgestemd. Zo kan je kiezen voor een veilige witte kleur en maak je de sfeer door middel van het interieur. Maar je kan er bijvoorbeeld ook voor kiezen om voor een groene kleur te gaan en de kleuren van het meubilair wat rustiger te doen zoals zwart, bruin of wit. Daarnaast is een patroon op de muur ook helemaal in de stijl van de jaren 50, denk bijvoorbeeld aan een bloemetjespatroon of de skyline van New York. Overigens hebben ze bij Bol.com een hele mooie collectie Retro behangetjes, zoals deze met metallic accenten:

Vloer met jaren 50 uitstraling

Ook hier geldt dat de vloer goed moet worden afgestemd met de rest van het huis. Wanneer je kiest voor een houten vloer, zit je altijd goed. Het is makkelijk te combineren en past bij de retro uitstraling van de jaren 50. Je kan de vloer extra opfleuren met een tapijt. Bijvoorbeeld een Perzisch tapijt met veel prints en kleuren als oranje, bruin en geel, past helemaal in de sfeer.

Jaren 50 Interieur

Bij het uitkiezen van het interieur kun je ook meerdere kanten op. Bijvoorbeeld retro, vintage en industriële meubels geven het huis extra sfeer. Deze stijlen komen weer helemaal terug en passen perfect bij de uitstraling van de jaren 50. Voor een echte jaren 50 inrichting kijk je natuurlijk naar de prachtige Bel-Air meubels in onze webshop.

X